dijous, 30 d’abril del 2015

Afegir sulfat a l'atmosfera per combatre l'escalfament global podria ser perillós

La revista “Environmental Research Letters” ha publicat un nou estudi que mostra els grans riscos que comporta l'augment de temperatura si la radiació solar es deté abruptament una vegada aplicada.

Als Estats Units, investigadors de la Universitat de Washington, han observat que el mètode de geoenginyeria, el qual consisteix en afegir partícules de sulfat a l'atmosfera per reflectir els rajos solars i frenar els fectes de l'escalfament global, podria ser un gran perill si aquest no es manté indefinidament i està acompanyat de reduccions estrictes de les emissions de gasos d'efecte hivernacle. Aquest mètode s'anomena SRM.


















En la Universitat de Washington, l'autora principal de la recerca, Kelly McCusker, diu que partint de les simulacions que han fet, les regions on la majoria de la població pateix problemes alimentaris, és a dir, l'Àsia meridional i l'Àfrica subsahariana, quedarien afectades. A més, aquest augment de temperatura també afectaria a la biodiversitat.
Per un altre costat, investigadors que van utilitzar un model climàtic senzill per estudiar diversos escenaris afectats per l'efecte hivernacle, van observar que la sensibilitat climàtica va tenir un menor impacte en la taxa dels canvis de temperatura i que aquestes taxtes es determinen per la quantitat d'emissions de gasos d¡efecte hivernacle i el temps que dura al realitzar l'SRM.


La conclusió que extrau la principal investigadora d'aquest estudi és que l'unica manera d'evitar el risc de l'augment de la temperatura pel SRM és aconseguir reduccions simultànies molt fortes de les emissions de gasos d'efecte hivernacle.

Notícia.
Notícies relacionades:
Ofensiva global per combatre l'escalfament del planeta.
Solucions contra l'escalfament global.

Vídeo:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada