dimecres, 8 d’abril del 2015

La temperatura mitjana terrestre augmenta notablement des del 1950

En 2007 es publicà un informe en el qual es representaren algunes de les previsions de futur si el canvi climàtic continua augmentant i entre aquestes una assenyalava el possible augment de la temeperatura mitjana global al segle XXI (d'1'8 a 4 ºC).
I així estan donant-se els fets, a Europa s'han registrat els ultims anys com els més calorosos del segle XXI siguent també els més calorosos des de que es tenen dades.
Però a Espanya la situació és pitjor, ja que a més d'un augment de la temperatura mitjana de  0'5ºC en totes les dècades des de el segle XX, s'ha registrat una disminució de les precipitacions des del 1950. No obstant, la vertadera gravetat de l'assumpte rau en el fet que un augment de la temperatura de  2ºC suposaria un clima similar al del Marroc al sud d'Europa mentre que al nord d'Europa el clima s'assemblaria al que es te actualment al sud d'Europa, tal i com han indicat els experts climatòlegs.
L'autor d'aquesta presentació ha afirmat que una de les seues intencions era conscienciar a la població de com el canvi climàtic està afectant als nostres ecosistemes i al nostre planeta, a més Gómez Cantero, membre de l'IPCC, ha determinat que els principals sectors econòmics espanyols com l'agricultura, la pesca o el turisme es veuran perjudicialment influenciats per aquest canvi climàtic ascendent.
Cal afegir, a més, que asquest informe inclou algunes de les mesures que caldria prendre per aturar auqest fenòmen que pot tenir conseqüències de les quals realment no en som conscients. Una de les mesures que més poden aturar aquest fet es una transformació en el model de producció i consum actual ,sobretot en els camps de l'energia i l'alimentació.
Per últim, caldria afegir que el  títol de l'article ("Cambio Climático en Europa 1950-2050: percepción e impactos" ) fou elegit amb una finalitat, ja que en una primera part se'n determina l'impacte de l'home sobre el clima del 1950 a l'actualitat i en una segona part es fa referència a les posibles conseqüències d'aconseguir el món descarbonitzat que es busca en les negociacions climàtiques internacionals.

Noticia original

Noticies relacionades



Vídeo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada