diumenge, 26 d’abril del 2015

El càncer de pàncrees podria involucrar a altres òrgans, dificultant així el seu tractament


Una de les possibilitats per les quals hi ha poca supervivència al càncer de pàncrees, a part de ser un càncer difícil de diagnosticar per els símptomes, és que implica a altres òrgans. Aquest ha sigut un estudi publicat per nombrosos i importats oncòlegs  a la revista “ Nature Reviews Clinical Oncology”.

 A dia de hui, no hi han encara  teràpies en tractaments millors per assegurar-se de millor forma un bon tractament, però els investigadors diuen que la immunoteràpia junt altres tractaments podrien ajudar a la supervivència dels pacients en un futur.

Hidalgo y Garrido-Laguna apunten cap a dos aspectes a tindre en compte: que aquest és un càncer difícil de detectar a les fases inicials, per el que encara no hi ha tractaments per als inicis i que tot i els avenços quirúrgics, la tassa de supervivència encara es molt baixa ( entre 15 i 20%).

Investigacions recents s’apropen a la possibilitat de que és una malaltia sistèmica que involucra a altres òrgans, no solament al pàncrees. Si aquesta possibilitat es confirma, els avenços soles podran anar dirigits a millorar solucions locals com la cirurgia.

Altres investigacions, retornen al passat sobre la radioquimioteràpia,   estratègia en beneficis qüestionats per als tumors no metastàtics. Així i tot s’estudia la possibilitat de que els pacients amb gen SMAD4 no mutat siguen més receptius a aquests tipus de tractaments, ajudant així en la presa de decisions dels oncòlegs.

Tot i ser un càncer poc freqüent la seua incidència augmenta. A Espanya es registren aproximadament 4000 nous casos anuals, diagnosticats majoritàriament en edats d’entre 65 i 75,i cada anys moren a unes  4400 persones moren per questa malaltia.

Vídeo relacionat:



Notícia original

Notícies relacionades:

Aliments per a blindar el pàncrees

Les morts per càncer de pàncrees augmenten a Europa en 2014


1 comentari:

  1. Aquesta noticia em pareix molt important, ja que avançar amb l'investigació de malalties com el càncer és molt significatiu. A mesura que anem averiguant dades sobre aquesta malaltia anem aproximant-se a tractar-la de la millor manera. Si sabem que el càncer de pàncrees afecta a altres òrgans podem enfocar el tractament de manera diferent per a que siga més efectiu.

    ResponElimina