divendres, 10 d’abril del 2015

L’alopècia, un risc per al cor


Un estudi publicat a la revista British Medical Journal ens informa de que aquells homes en caiguda de monyo  a la part de la coroneta tenen més risc de patir una malaltia coronària. Els participants de l’estudi van participar en aquest durant 11 anys, i tot i tindre al voltant de 800 estudis solament sis
complien els requisits. Els homes que perdien monyo a la zona de la coroneta augmentaven el risc de patir una malaltia coronaria en un terç , a més entrant en edats més adultes (55-60 anys) el risc augmentava fins un 44%.

Altres estudis comparaven la salut general entre homes alopècics i altres que no ho eren i el risc era major en homes joves ( 84%) i menor a homes més majors ( 70%). Altre factor influent, era la intensitat de l’alopècia, sempre i quan aquesta es produira a la zona de la coroneta.

Els autors de l’estudi diferenciaren les zones de la calvície per tal d’analitzar més detingudament les dades dels anàlisi, així els nivells eren: calvície  frontal, part alta-coroneta, combinada o ninguna. Els homes en alopècia frontal i en la coroneta tenien un 69% de patir malalties coronàries respecte als que no patien alopècia, però si l’alopècia era a la part alta s’incrementava un 52%, deixant en menor risc als homes en alopècia frontal ( 22%).

Les raons encara no són molt clares però incloïen possibilitats com de que la calvície siga indicador de resistència masculina, indicador de resistència a la insulina, o un augment de la sensibilitat de la testosterona, factors relacionats d’una o altre forma amb a malaltia cardiovascular.
Així l’estudi conclou en que els estudis relacionen la calvície de la coroneta està més relacionada  amb l’aterosclerosis que altres calvícies, per el que els homes que la pateixen deurien de revisar la seua salut cardiovascular en freqüència, especialment els més joves.

Vídeo relacionat



Notícia original

Notícies relacionades:
Alopècia als 20, perill de càncer de pròstata

Una medicina per a l’artritis posa fi a l’alopècia


2 comentaris:

  1. Aquesta noticia és sorprenent , ja que resulta xocant que el pèl siga l’indicador de la probabilitat de patir malalties . Aquest tema, deuria de ser investigat més a fons , ja que si resulta ser de veritat un indicador, facilitaria molt la tasca als metges , que podrien prevenir el risc de les diverses malalties en homes amb tendència a l’alopècia. Per altra banda deurien profunditzar més en quin tipus d’alopècia causa cada malaltia per tal de poder identificar la malaltia el més prompte possible.

    ResponElimina
  2. aquesta notícia em sembla molt curiosa, ja que només amb la pèrdua de pèl a una part del nostre cos, podem desenvolupar malalties coronàries. Jo crec que és molt interessant, ja que homes que tenen tendència a perdre pèl en aquesta zona haurien d'anar amb més precaució i fixar-se més en eixa part del seu cos, a més d'anar a un metge per si es donés el cas de patir una malaltia coronària.

    ResponElimina