dijous, 30 d’abril del 2015

Xina lluita contra la pul·lució

Davant de l'excés de contaminació atmosfèrica que està patint el país asiàtic, farà cosa d'un any, el primer ministre de la República Popular Xina, Li Keqiang, va proposar la lluita contra la pol·lució de la mateixa manera que es va lluitar contra la pobresa dècades anteriors declarant així ''la guerra a la pol·lució''. Li Kequang va reconéixer que en molts llocs es trobaba l'anomenat efecte 'smog' i el Govern faria esforços per reduir les emissions de les partícules que creen la boira tòxica i a més s'intentaria millorar l'estructura industrial, augmentar l'eficiència energètica, reduir les emissions dels vehicles i prevenir i controlar les partícules transportades pel vent.

I amb la publicació del documental Under the dome (Baix la cúpula) s'ha tornat a resaltar la importància de fer front a la contamiació, s'ha despertat la consciència ecològica de la població.

L'11 de novembre del 2014, la Xina i els Estats Units signaven un pacte sobre el canvi climàtic i la cooperació en el camp de les energies renovables. Mitjançant aquest acord China es comprometia a assolir la seva cota màxima d'emissions de diòxid de carboni al voltant del 2030 i a partir d'ací començar a disminuir-la i també es comprometia a aconseguir que el 20% de l'energia total consumida provinguera d'energies renovables.

El ràpid procés d'industrialització a China ha provocat moltíssimes conseqüències en el seu ecosistema. Però la declaració de "guerra contra la pol·lució" i el pacte amb els Estats Units van fer de 2014 un any clau per al medi ambient a la Xina.
També el Ministeri de Ciència i Tecnologia treballa en un  pla quinquennal destinat al control de la pol·lució estudiant l'origen i algunes solucions.




Per tant, Xina ha potenciat en els útlims anys plans destinats a la millora de les condicions mediambientals amb la promoció de la investigació científica i tecnológica.

Així que es manté l'esperança de reduir la contamiació i millorar les energies, i es confía en el compliment dels objectius marcats per a 2013, ja aque hi ha un compromís ferm per les autoritats i un gran desig d'aconseguir-ho per part de la societat.







Notícies relacionades:

1 comentari:

  1. De vegades fins que un problema no arriba a uns extrems no li intentem donar solució. I és que un país tan habitat com Xina i amb la quanitat de contaminació que produeix ja hauria d'haver pres mesures per "controlar" la situació des d'un principi. Així que ja era hora que en aquests últims anys hagen intentat reduïr la contaminació perquè Xina era un dels països que ni firmava el tractat que feien els països per tal de reudïr la contaminació. No vull ni imaginar fins quin punt de malestar es deu viure allí perquè s'hagen decidit a actuar. Encara que em faig una idea per un vídeo que vaig veure. En aquest apareixia una dona explicant totes les malalties greus que estava patint el seu fill menut a causa de la contaminació; des de problemes en la respiració fins tumors. La mare deia que no podien eixir al carrer sense "mascarilla" i que el seu fill poques vegades eixia de casa. I és que la imatge de la gent caminant simplement pel carrer amb la necessitat de portar mascarilla és increïble.
    En el vídeo també em va conmocionar que una xiqueta de 7 anys no coneixera què són les estrel·les. Ja que com be eixia al vídeo, poques vegades a l'any es podia veure el cel allí.


    Fins on arribarem?

    El nostre enemic som nosaltres mateixa.

    ResponElimina