diumenge, 26 d’abril del 2015

L'oxitocina ‘ensenya’ al cervell de la mare a respondre a les necessitats del nounat.

L'oxitocina és coneguda com la ‘hormona del plaure’, però també resulta ser una gran aliada de la maternitat. Investigadors del NYU Langone Medical Center (EUA) han dut a terme un estudi que demostra com l'oxitocina ‘ensenya’ al cervell de la mare a respondre a les necessitats del nounat.

L'estudi, publicat en l'últim nombre de la revista Nature, ha trobat que “l'oxitocina puja el volum de la informació social processada en el cervell”, afegeix Froemke. Això indica que “podria ser usada en el futur per tractar l'ansietat social, l'estrès posttraumàtic, trastorns del parla i del llenguatge, i fins i tot problemes psicològics derivats de l'abús de menors", subratlla.

En experiments separats, els investigadors van induir l'alliberament d'aquesta hormona en el cervell de ratolins femella adultes sense fills i van comprovar que de seguida van començar a escoltar fins al més lleu so de trucada de les cries –a les quals prèviament s'havia separat de les seves mares reals–. A més, van aprendre ràpidament a agafar a les cries per la pell del coll sense fer-los mal i a posar-les en el seu cau com si anessin les seves veritables mares.

Aquest comportament après va ser permanent. Els ratolins femella sense descendència van continuar recollint i cuidant a les cries fins i tot quan els seus receptors d'oxitocina van ser bloquejats a posteriori, assenyalen els autors.

Noticia original

L’oxitocina “de l’amor” podria ajudar a reduir l’anorèxia.

Espanya realitza amb èxit la primera operació de cervell sense obrir el crani.

Vídeo:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada