divendres, 3 d’abril del 2015

Salvem les abelles

La Unió Internacional per a la Conservació de la Natura ha publicat fa dues setmanes la Llista Roja de les Abelles Europees. En ella, s’hi denuncia que sobre el 10% de les abelles silvestres europees està en perill d'extinció i que si no actuem amb urgència en poc temps més espècies van a ingressar en aquest llistat. A més, el 79% de les espècies existents a Europa pràcticament no disposem de dades de la situació de les seves poblacions.

L'agricultura industrial i les seues pràctiques destructives, com l'ús massiu de plaguicides, es presenten com uns dels principals factors que amenaça la seua supervivència. No obstant, un informe de Greenpeace, anomenat "PLA abelles, viure sense plaguicides. El canvi cap a l'agricultura ecològica", mostra que hi ha una alternativa a aquest model predominant d’agricultura. L'alternativa és l'agricultura ecològica.

Aquest informe subratlla la importància de les abelles per a la seguretat alimentària mundial i per als ecosistemes, descriu els factors que estan ocasionant el descens d'aquests insectes, parla de la manera en què els mètodes i les explotacions agrícoles industrials afecten les abelles i presenta recomanacions basades en estudis científics per protegir i restaurar les poblacions d'abelles a Europa. Finalment, s’exposen tècniques per al control biològic de plagues, les quals suposen una de les vies per eliminar l'ús dels plaguicides químics sintètics emprats en l'agricultura industrial.

L'agricultura ecològica no contamina el medi ambient amb agroquímics ni amb cultius transgènics, garantint una agricultura sana i uns aliments saludables per avui i demà, ja que protegeix el sòl, l'aigua i el clima, i al seu torn, promou la biodiversitat. Suposa, així, una gran alternativa de cara a la conservació i el correcte funcionament dels ecosistemes que podria veure’s alterat en un futur més pròxim del que imaginem si no fem alguna cosa al respecte.

Notícia Original

Enllaços relacionats:
-Article a la web Reuters
-Informe a la web de ElPeriódico
-Article a la web Crónica Norte


Vídeo:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada