dijous, 9 d’abril del 2015

Una de cada 10 espècies d´abella podrien extingirse a Europa en els pròxims anys


Resultado de imagen de abejas

El 9,2% de les espècies d´abella a Europa es troben en perill d´extinció. Aquesta es una dada preocupant ja que estem parlant de 1.965 espècies que poden desapareixer en un periòde de temps relativament curt. La UICN (Unió Internacional de Concervació de la Naturaletza) ha sigut la encarregada de realitzar l´estudi per a la comisió Europea a la fi de que aquesta aplique mesures de protecció. Aixi i tot, han sigut insuficients les financiacions per als estudis deixant així, moltes dades per concretar.

El canvi climatic amb les seues sequeres, oles de calor, plujes intenses i increment de les temperatures, ha sigut una de les principals causes de la catàstrofe. L´us execiu dels insecticides i el canvi en la pràctica de la agricultura, han influit negaticament en el manteniment de les abelles.

Com ja sabem és molt important preservar la varietat biològica (biodiversitat) ja que , en el cas de les abelles, s´extingueren , desapareixerien també una gran quantitat de plantes ja que les abelles són les principals polinitzadores demolts vegetals. Així que es molt important centrar els esforços en preservar les abelles que tenen un paper tan important en el medi natural

Notícia Original:
Notícia relacionada:

Video:


1 comentari:

  1. Interessant notícia al mateix temps que preocupant. És sorprenent la importància que aquests petits éssers vius tenen sobre tot l'ecosistema terrestre per l'anomenat "efecte papallona", així com per la seua repercussió a les cadenes tròfiques. La Terra se'ns presenta cada vegada més com a un gran mecanisme intrínsec i interrelacionat on cada peça, per insignificant que semble, poseeix un gran percentatge de protagonisme a l'hora de fer-lo funcionar com un tot. Per acabar, si t'ha interessat el tema t'anime a que pegues una ullada a una notícia que jo mateix vaig publicar sobre l'extinció de les abelles. Una salutació!

    ResponElimina