diumenge, 26 d’abril del 2015

La immunoteràpia , canvi de rumb per tractar el càncer de pàncrees.

Malgrat que en l'última dècada s'ha avançat en la comprensió de la biologia d'aquest tipus de tumor, fins a la data no s'han trobat dianes terapèutiques que puguin revertir en millors tractaments. Oncòlegs espanyols i nord-americans apunten a un canvi de rumb: el possible potencial de la immunoteràpia.

 Aquest tractament, al costat d'altres que poden augmentar la supervivència dels pacients de forma significativa, i fins i tot reconsiderar la naturalesa d'aquesta malaltia.
El fet que els estadis inicials siguin asimptomàtics dificulta el seu diagnòstic primerenc i, per tant, la millora de la supervivència.

Si aquesta hipòtesi es confirma, la supervivència a cinc anys només podrà millorar si es dissenyen tractaments adjuvants sistèmics que superin i complementin solucions locals com la cirurgia. Una altra implicació fonamental d'aquesta hipòtesi és que caldria implantar les tècniques de diagnòstic de forma molt precoç.

D'altra banda, si en el passat el càncer de pàncrees era considerat resistent a la immunoteràpia, recents investigacions en pacients amb metàstasi han llançat resultats positius en aquesta direcció. Un exemple d'això són les vacunes GVAX, que contenen cèl•lules tumorals que estimulen el sistema immunitari del pacient. Alguns estudis apunten, per exemple, al decisiu paper dels teixits de sosteniment del pàncrees (l'estroma) en el desenvolupament d'aquest tipus tumoral. A més, es creu que els tractaments neoadjuvants podrien millorar els efectes de la quimioteràpia i la radioteràpia i permetrien el tractament primerenc del càncer de pàncrees metastàtic.

A Espanya es registren gairebé 4.000 nous casos anuals -un 53% d'ells en homes i un 44% en dones-, diagnosticats en la seva major part entre els 65 i els 75 anys. Cada any moren al nostre país al voltant de 2.400 homes i 2.000 dones per aquesta malaltia.

Noticia original 

Noticies relacionades:

Inmunoterapia y sus grandes beneficios
Vitamina D contra el cáncer de páncreas

Video:

2 comentaris:

  1. És excel·lent que cada dia que passa es descobrisquen noves formes de lluitar contra el càncer introduint millores per al benestar dels pacients i mètodes més eficaços per combatre contra aquesta malaltia tan dura. En aquest cas en concret s'han descobert mètodes que a més de ser eficaços per ells mateixa estimulant el pròpi sistema immunitàri del pacient també milloren la efiàcia de altres mètodes de lluita per al càncer, cosa que podria disminuir de forma considerable el temps de tractament.

    ResponElimina
  2. Millora importantíssima en el sistema de la lluita contra aquesta malaltia que suposa la mort de tantes persones i costa tant de tratar. Aquesta troballa a més permetria millorar la qualitat de vida del pacient en tractament ja que la quimioteràpia és molt desagradable i es podria acurtar el període d'aplicació d'aquesta.

    ResponElimina