diumenge, 26 d’abril del 2015

La depressió deixa petjada en el genoma quan està causada per experiències traumàtiques.



La depressió també deixa la seva particular signatura en el genoma quan està causada per experiències traumàtiques.

Durant la recerca els científics van analitzar les seqüències del genoma d'11.670 dones que havien sofert una depressió i que en molts casos havien viscut experiències especialment estressants en la seva infància (inclòs l'abús sexual). En paral·lel, van induir alts nivells d'estrès en ratolins (els van administrar corticosterona, una hormona causant de l'estrès) i, posteriorment, van analitzar la quantitat d'ADN mitocondrial i la longitud dels seus telòmers.

Els investigadors van trobar que tant en les dones com en els animals presentaven dues peculiaritats a nivell molecular: un augment de la quantitat de l'ADN mitocondrial (el material genètic dels mitocondris, on es genera energia per a la cèl·lula) i una longitud dels telòmers anormalment curta.
Els estudis en ratolins van mostrar que l'estrès induït a aquests animals era reversible i remetia en deixar d'ingerir corticosterona, mentre que en les dones l'estrès resultat d'experiències traumàtiques no es podia evitar.

Finalment, la recerca constata que aquests canvis no tenen un origen genètic, sinó que són resultat de la depressió i l'adversitat social (esdeveniments vitals estressants).

Noticia original

Pastilles i amor: la millor solució contra la depressió. 

Les persones amb trastorns mentals denuncien la discriminació.

Vídeo:


1 comentari:

  1. Aquesta notícia és molt important per a enfermetats tan greus com en aquest cas és la depresió, que per al meu pareixer està infravalorada, tant com els seus efectes com allò que la provoca, però em queden esperances que professionals qualificats ho tracten.

    ResponElimina