dimarts, 28 d’abril del 2015

Espanya: la nova Àfrica

A Europa el ritme de l'escalfament ha estat 0,2 ºC per sobre de la mitjana mundial. La dècada del 2002 al 2011 ha estat la més càlida registrada i en el que portem de segle XXI.En Espanya, el panorama empitjora: la temperatura mitjana espanyola augmenta més del 0,5 ºC cada dècada des de principis del segle XX a temps que es afegeix una disminució de les precipitacions.

Gómez Cantero, geògraf i climatòleg, responsable de l'informe Canvi Climàtic a Europa 1950-2050 recalca que amb un augment de temperatura de 2 ºC al sud d'Europa tindria un clima semblant al nord d'Àfrica i el nord d'Europa tindria un clima similar al que ara té al sud.

A diferència d'altres informes, el de Gómez Cantero planteja algunes solucions per combatre el canvi climàtic, com transformar el model productiu actual i de consum, en particular l'energètic i l'alimentari ". A més, el seu objectiu és "arribar a la major part de la població perquè prenguen consciència i entenguin com ha estat el canvi climàtic i com es veurà afectada la seva població i el seu entorn".

La cimera climàtica que se celebrarà a París aquest mes de desembre, marcarà l'agenda dels mitjans de comunicació en els propers mesos i suposa una nova oportunitat per a governs i ciutadanies d'afrontar un problema que afecta a tots.

Noticia original

Noticia relacionada 1
Noticia relacionada 2

1 comentari:

  1. En primer lloc, em sembla una notícia interessant. Moltes vegades no prenem consciència de les coses fins que les perdem o passen conseqüències greus. L'augment de la temperatura global cada vegada va a més i pareix que alguna gent no té entés aquest concepte. Ací en Espanya la pluja està passant a ser escassa, i el clima varia moltíssim durant l'any. El canvi climàtic no sols afecta Espanya, sinó que és un impacte global que hem d'intentar mitigar amb la cooperació de tots. Pel que fa a la notícia, està molt ben redactada, expressada i s'entén amb claredat.

    ResponElimina