dimecres, 22 d’abril del 2015

Científic afima saber com va tenir lloc el primer contagi d'un humà amb el VIH



L'investigador científic nord-americà David Quammen
afirma haver descobert quan va tenir lloc el primer contagi d'un humà amb el VIH , Després de la qual cosa el virus va començar a propagar-se per tot el planeta.
Segons informa el diari 'The Washington Post', citant el llibre de Quammen' The Chimp and the River '(' El ximpanzé i el riu '), en 1908 un ximpanzé contagiar per primera vegada en la història a un humà, concretament a un caçador, a la selva del sud-est de Camerun. L'home, per la seva banda, després de matar l'animal per menjar la seva carn va donar inici sense saber-ho a la propagació del virus per tot el món.D'acord amb la teoria de l'investigador, basada en estudis genètics, la primera soca del VIH va arribar inicialment a la ciutat de Leopoldville (actualment Kinshasa), al Congo, i d'allí s'hauria expandit per tot el continent amb l'ús de xeringues hipodèrmiques reutilitzables.
Segons el llibre, el virus hauria sortit per primera vegada de l'Àfrica en els anys 60, quan haitians que havien estat treballant en el llavors Congo Belga tornar a Haití després que el país africà s'independitzés. Alguns d'ells estaven infectats amb el virus, que posteriorment arribaria a EUA des del país antillà.

Noticia Original
Noticia Relacionada

1 comentari: