diumenge, 26 d’abril del 2015

ALGUNES MALALTIES ET PROTEGEIXEN D’ALTRES.

En un article publicat a la revista British Medical Journal, un grup d’investigadors liderats des de l’Hospital general de Massachusetts i el Centre Mèdic de la universitat de Boston, plantegen la possibilitat de que l’àcid úric, responsable dels cristalls que es formen en les articulacions i causen la gota tinga un efecte positiu en el cervell, reduint la possibilitat de sofrir Alzheimer en un 24%.

El cas de l’Alzheimer(explica’t al vídeo) i la gota no és l’únic, en els últims anys s’ha descobert que varies malalties estan relacionades amb una reducció del risc de sofrir-ne altres. Un exemple és el de les malalties del sistema nerviós central i el càncer. Alguns estudis han demostrat que en els pacients que sofreixen Alzheimer la probabilitat de sofrir càncer  és un 42% inferior. Sobre aquesta relació un grup d’investigadors espanyols va descobrir que hi ha 74 gens reprimits en persones amb malalties neurològiques però sobre expressats en persones amb altre tipus de tumor.

Aquest fenomen batejat com comorbiditat inversa, a més també s’observa en la resistència contra els virus com l’ ebola. Investigadors d’un dels grups del CIBERSAM( Centre d’Investigació Biomèdica en Red de Salut mental) expliquen que els malalts d’una estranya malaltia anomenada Niemann Pick són immunes a l’ebola . Aquest fet es deu a que l’ebola compta amb una sèrie de proteïnes que es peguen a les proteïnes NPC1 i NPC2 de les cèl·lules però els que sofreixen Niemann Pick no compten amb aquestes dues proteïnes i per tant el virus no pot incorporar-se a les cèl·lules.

Aquests estranys casos poden resultar una gran font d’investigació per als cietífics i esdevindré l’origen de la solució a moltes malalties.


Notícies relacionades:




Vídeo:


1 comentari:

  1. Aquesta notícia és molt interessant pel fet que és un gran avanç en la salut, ja que l'alzheimer per exemple és una malaltia molt comú en persones major i en aquest camp és enorme qualsevol prorés que puga existir.

    ResponElimina