dimecres, 9 de maig del 2012

Troballa a Argentina d'ous de dinosaure únics en el seu tipus

Un equip d’investigació argentí-suec ha presentat els resultats d’uns ossos i ous fossilitzats de fa 70 milions d’anys, que pertanyien a una espècie de dinosaure de la Pantagònia que s’assemblava a un pardal. Aquest descobriment ha sigut molt curiós per la troballa dels dos ous que es trobaven prop de les restes òssies d’un dinosaure membre de la familia Alvarezsauridae, un grup dels més misteriosos. L’equip confirma que aquests dinosaures van estar presents en Amèrica del Sur hasta finals del Cretaci.
Aquest grup de dinosaures tenen una talla corporal de 2,6 metres. Va ser descobert per Jaime E. Powell; però el paleontóleg argenti José Fernando Bonaparte va trobar el primer ejemplar d’aquesta família en 1991.
Les característiques de nombrosos fragments de corfa del ou suggereixen que almenys alguns dels ous van ser covats i van contindre embrions en una etapa avançada del seu desanrotllament.
Un membre de l’equip analitzà  les corfes de l’ou, i s’ha una nova familia d’ous, la Arraigadoolithidae.
Els terópodos de la família Alvarezsauridae eren dinosaures xicotets (amb talles d’entre mig i 2,5 metres), bípedes i amb plomes. S’han trobat restes d’ells a Àsia i a Amèrica del Nord i del Sud. Tenien un crani semblant al de les aus, mandíbules amb dents diminutes, extremitats davanteres curtes encara que robustes, i urpes enormes.

Notícia Original

Notícies relacionades:
- Informació del paleontóleg argentí Dr. José Fernando Bonaparte
- Els terópodos

Vídeo (en anglés):

2 comentaris:

  1. M'ha paregut molt interesant perque es extrany que troben ous de dinosaures.

    ResponElimina
  2. Aquesta noticia m'ha paregut interesant ja que encara troben ous de dinosauris despres d'un munto de temps.

    ResponElimina