dimecres, 16 de maig del 2012

El virus del papil•loma responsable d’un de cada quatre casos de càncer de gola


Un conjunt d’hospitals de Madrid s’han reunit al Congrés Europeu de Radioteràpia y Oncologia després d’analitzar 102 casos de càcers de gola amb resultats: 26.7% provocat per el papil•loma humà (VPH)  i la resta al consum excessiu de tabac i alcohol, per tant apleguem a la conclusió de que un de cada quatre càncers de gola son produïts per el VPH.
L’estudi també afirma que el nivell de virus del papil•loma és semblant al de altres països europeus, però inferior al de EEUU.
Segons Laura Cerezo, del Hospital Universitario La Princesa de Madrid http://www.madrid.org/cs/Satellite?pagename=HospitalLaPrincesa/Page/HPRI_home es degut a que les campanyes antitabac es van iniciar abans a Espanya, encara que el càncer de gola per VPH ha augmentat degut al sexe oral o parelles múltiples.
El càncer d’úter, sols donat en dones, el tumor provocat per VPH a la gola pot donar-se en ambdós sexe, incidint més als homes.
Segons la doctora, es desconeix si les vacunes per a previndre el càncer d`’úter en xiques d’entre 6 i 14 anys és eficaç per a aquestos casos.
En aquestos casos l’índex de curació al cap de 6 anys de tractament és d’un 54.6% i per a aquest fumadors i bevedors d’un 46.6%.


Noticia original

Noticies relacionades:
Tumor de gola
Principal causant del cáncer de boca
Què és el papiloma? 
Dos milions d’espanyoles infectades 
Papilomavirus/gràfic

Vídeo relacionat

Càncer de laringe: Una infermetat que calla:

1 comentari:

  1. El virus del papil·olma huma,es causant de moltes patologies en el cos huma.
    Com es demostra a la noticia també te relacio amb els cancers de gola.
    Demostrant aixi que no sempre es degut a efectes del tabac, encara que tenen un alt risc de produirne.

    ResponElimina