dijous, 10 de maig del 2012

Les temperatures a Europa augmentaran fins a 2,5 ⁰C

Experts de l’Agència Europea en Medi Ambient (EEA) han creat una sèrie de mapes on pronostiquen els canvis de les temperatures i les precipitacions que patirà el continent europeu durant el segle XXI. 
Segons els mapes, totes les àrees europees es calfaran entre 0,4 i 2,5 ⁰C a mitjan segle. El projecte europeu ENSEMBLES afirma que Europa será de mitja 1,5 ⁰C més càlida en el període 2021-2050 que en els anys de 1960 a 1990. A mitjan segles XXI, els experts diuen que totes les àrees del continent es calfaran un mínim de 0,4 ⁰C i un màxim de 2,5 ⁰C. Les zones amb el major calfament seran el sud i sud-est d’Europa i també Escandinàvia. 
Els mapes, creats en Eye on Earth –un servici public d’informació global que permet als usuaris integrar tot tipus de dades-, prediuen que en els anys de 2071 a 2100 la temperatura augmentarà 3 ⁰C; i a finals d’aquest segle, a Escandinàvia, més concretament al nord-est, les temperatures seran 6 ⁰C més altes, i a la conca mediterrània els canvis seràn majors que a altres zones. La diferència de temperatura entre l’estiu i l’hivern seran majors, afirmen els experts de l’Agència Europea de Medi Ambient.  
Tot açó suposa majors oles de calors y més sequera, i te conseqüències a l’aigua, la producción agrícola i a la salut humana. En quants a les precipitacions, al nord augmentaran, i al sud i a les regions mediterranies descendiran un 15%. Per al periode de 2021-2050, les precipitacions ascendiran a Europa; en canvi, a l’estiu serán menors. 

Notícies relacionades 
Vídeo: 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada