diumenge, 13 de maig del 2012

Alerta sanitària a Perú després de la misteriosa mort de centenars de pelicans i dofins


 Les banderes vermelles a les platges prohibeixen consumir peix cru a la terra del Ceviche. Les autoritats sanitàries peruanes han donat l'alarma per la misteriosa mort de centenars de dofins i pelicans sense causa justificada.
El Ministeri de Salut va posar en marxa aquest cap de setmana una "alerta sanitària" per instar " la població a abstenir d'acudir a les platges" en l'àrea de Lima i la costa nord del país fins que es coneguen les causes de la mort dels animals.
En menys de dues setmanes més de 1.500 pelicans han estat trobats morts a gairebé 200 km de la costa, a Piura, a la frontera amb Equador, i a Lambayeque, a 790 km al nord de Lima, segons les xifres del Departament d'Agricultura.
D'altra banda, els cossos de prop de 900 dofins han mort encallats a la costa nord del país entre gener i abril.
 Després de demanar cautela davant la possibilitat d'un virus en el cas dels dofins, el Ministeri de Medi Ambient ha rebutjat, de moment, la hipòtesi d'un dany col•lateral de la xarxa de pesca o una possible contaminació de l'aigua.
Una ONG, l'Organització per a la conservació científica dels animals aquàtics (Orca) atribueix les morts de dofins en les activitats d'exploració de les companyies petrolieres a la zona, que en la seva opinió genera un "impacte acústic".
 En cas de dubte, els funcionaris del sector salut a les zones més afectades han demanat als residents de la zona de no menjar peix cru, evitar la natació i allunyar-se de les platges on els animals eren trobat mort.

En un editorial al diari 'El Comerç', l'exministre de Salut Uriel García afirma que és la "sobrepesca" de determinades espècies d'anxova, que alimenten els pelicans, el que fa morir de fam i no una malaltia.

Un expert en meteorologia, Abraham Levy, va dir que està d'acord que l'escalfament de les aigües del Pacífic que poden estar relacionats amb el fenomen del Niño podria explicar aquests fenòmens recents.

Noticia original 

Noticia relacionada:
- Mortandad de peces en Cartagena

Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada