diumenge, 20 de maig del 2012

Kiribati es trasllada




Kiribati no sap on albergar a la seua població, ja que aquest país pot desaparèixer per la pujada del nivell del mar a causa del canvi climàtic. Per aquesta raó, Kiribati negocia amb Fiyi per poder comprar una porció d'uns 20 km2 de terra ferma en l'oceà pacífic per poder portar ahi a 103.000 kiribatians. Tot açò si es compleixen els pronòstics.
El valor d'aquesta extensió de terreny estaria al voltant de 7,5 milions d'euros.


Fins ara, sobre una desena de persones han hagut d'emigrar al vore el que els depararà el futur. Aquestes persones han sigut els primers refugiats climàtics.


Si per fi Kiribati pogués adquirir aquesta terra, el Govern ha dit que la població no seria traslladada d'un sol cop.


Però aquest país no té sols aquest problema, si no que també està produint-se una salinització dels seus aqüífers, i estos són crucials per la seua supervivència.
Si no arribaren a un acord Kiribati i Fiyi, també s'ha presentat l'opció d'albergar a tota la població en una plataforma, com la de les companyies petrolieres quan extrauen petroli, però molt més gran. També s'ha plantejat el construir un mur al llarg de tota la costa de l'illa, però açò seria sols temporal.


Però tot aquest problema no afecta tant sols a Kiribati, illes com Tuvalu o les Illes Marshall presenten un problema semblant. 




Noticia original

Noticies relacionades
Video

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada