dimecres, 9 de maig del 2012

Un de cada sis càncers està causat per una infecció


"Cada any dos milions de persones al món desenvolupen tumors per un agent contagiós. Segons un estudi internacional, 1,5 milions de morts per malalties oncològiques es podien haver previngut o tractat. La majoria d'afectats viu en regions emergents. "
Un 80% són els agents infecciosos, com els virus, els bacteris i els paràsits, es la causa de dos milions de casos de càncer.
"La prevenció té sentit a tots els nivells, tant de salut pública com d'economia", diu Catherine de Martel, investigadora.
Els càncers solen originar-se per un agent cancinógeno com el tabac, Martel afirma que molts dels càncers que existeixen poden estar relacionats amb el bacteri Helicobacter pylori i els virus del papil • loma, de l'hepatitis B i del C. També afirma que als països del tercer món aquest contagi és major que als països desenvolupats, que encara que el càncer sigui considerada una de les principals malalties no transmissibles, moltes vegades la seva causa és contagiosa.

NOTICIA ORIGINAL

LINKS : - http://es.wikipedia.org/wiki/C%C3%A1ncer
              - http://www.cancer.gov/espanol

VIDEO :

1 comentari:

  1. Aquesta notícia m'ha semblat interessant ja que, el càncer afecta de forma comuna al nostre voltant.
    I em sembla un gran avanç el saber les principals causes, tot i que pense que la medicina s'hauria de centrar més ja que el càncer ha aconseguit endur-se a moltíssima gent, que és una malaltia que porta afectant tantíssim temps i supose que actualment hi ha prou avenços com per esbrinar més.

    ResponElimina