dissabte, 12 de maig del 2012

El Mamut que no arribava al metre


Científics del Museu d'Història Natural de Londres han descobert el mamut més petit que ha existit. Aquesta espècie, anomenada Mammuthus creticus, no feia quasi ni el metre d'alçada,  i vivia a l'illa de Creta fa 3,5 milions d'anys. El viure en una illa és el que, segons els científics, pot explicar la petita grandària de l'elefant.
Els investigadors van donar amb l'existència del mamut en examinar uns fòssils descoberts el 1904 a Cap Malekas, Creta. El minimamut pesava uns 300 quilos, la meitat del pes d'un altre mamut conegut, el M. Lamarmorai.
Segons aquests científics, aquesta varietat nana de mamut descendeix d'una de les dues espècies de mamuts europees, la meriodionalis o la rumanus, ambdues extingides fa 800.000 anys.
El nanisme és un traç evolutiu propi dels grans mamífers que viuen en illes on no hi ha espai ni recursos perquè els animals de grans dimensions puguin sobreviure. «Els nostres descobriments mostren que a Creta el nanisme insular es va produir en un grau extrem, donant lloc a l'espècie de mamut més petita que s’ha conegut mai», diu Victoria Herridge, qui liderava aquesta investigació.

Noticia original

Noticies relacionades

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada