dilluns, 14 de maig del 2012

La nasa comença a entrenar astronautes per aterrar sobre la

superfície d'un asteroide.


La NASA començarà a entrenar un equip d'astronautes per aterrar en un asteroide i poder explorar la seva superfície, trobar minerals i fins i tot i descobrir com destruir per si alguna d'aquestes roques es convertís en una amenaça per a la Terra. Segons ha confirmat el pilot britànic Tim Peake a 'The Telegraph', aquí a un mes, els elegits començaran el programa d'entrenament.


La intenció de l'agència espacial nord-americana és portar als astronautes molt més enllà del límit actual de l'activitat humana en l'espai, la Lluna. Així, pretén que els astronautes siguin capaços d'aterrar a les roques espacials i trepitgin la seva superfície.

Peake, un ex membre de l'exèrcit britànic i astronauta de l'Agència Espacial Europea (ESA), ha estat un dels escollits per a aquesta missió, i ha explicat que entre els entrenaments que rebrà s'inclou la conducció de vehicles d'aterratge, portar a terme caminades espacials i la recol • lecció de mostres de la superfície d'un asteroide.

El principal risc d'aquesta missió és que aquestes roques viatgen a uns 80.000 quilòmetres per hora al voltant del Sol i pràcticament no existeix gravetat en la seva superfície, així que aterrar sobre elles serà un gran desafiament. A més, una missió tripulada tardaria al voltant d'un any per completar l'anada i tornada a la Terra, mentre que els astronautes podrien quedar-se a l'asteroide durant un màxim de 30 dies.
La nasa farà públics els detalls d'aquest projecte a finals d'aquest mes a la Reunió de Ciències de la Terra que se celebra a Japó. Segons Peake, les dates que maneja l'agència espacial són enviar un braç robòtic de prova el 2016 i quatre anys més tard la missió tripulada.

Noticia:
http://www.elmundo.es/elmundo/2012/05/14/ciencia/1337009435.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada