dimarts, 8 de maig del 2012

L'arquitectura del cervell


Les fibres nervioses han sigut investigades per l'Hospital General de Massachusetts en companyia de la Universitat de Califòrnia i han averiguat coses sobre com la informació genètica contribueix a la conformació de l'escorça cerebral, que ens permet conèixer millor l'estructura d'aquest òrgan que encara continua sent desconegut.

En la medul·la espinal i al tronc de l'encèfal, les fibres nervioses s'organitzen formant fascliles paral·lels, però es desconeix com és aquest patró de feixos en el lòbul frontal i altres regions corticials.
Fins ara sols s'havia pogut estudiar xicotetes proporcions de fibres nervioses però no en humans.
Gràcies a un escàner d'imatge de ressonània magnètica de difussió es pot vore la distribució d'aquestes fibres.

Segons la informació dels llibres es diu que les fibres nervioses no tenen cap ordre en la seua trajectòria, però al cervell hi ha tanta fibra que per força ha d'haver un ordre, perque sinó seria tot un embolic.
Gràcies a aquesta tecnologia, es pot conèixer com creix el cervell.
Ademés també han pogut averiguar que les fibres nervioses no estan aïllades sinó que es relacionen entre si.

Segons l'investigador Alberto Ferrús al estudiar aquestes fibres es veu una organització en angle recte, aquesta organització permet dir que la part més complexa del cervell segueix el mateix patró de creixement que qualsevol altra part del sistema nerviós.

Els investigadors de la Universitat de Califòrnia, utlitzant un mapeig massiu de la informació genètica característica de diferents parts de l'escorça cerebral, han completat un nou altes gènic de l'escorça cerebral, la capa més superficial del cervell.
Si podem comprendre la base genètica del cervell, podem tenir una millor idea de com es desenvolupa i fuciona, i així podem millorar tractaments de múltiples malalties.

Notícia Original:

Notícies relacionades:

El cervell va evolucionar amb el bipedisme en haver d'adaptar per l'estrenyiment de la pelvis.

El pensament impacta més en el cervell que en els fàrmacs.

Vídeo:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada