dilluns, 7 de maig del 2012

Poder transportar coses amb les mans...la clau de l'evolució humana?


Hui en dia, caminar mentre subjectem objectes amb les mans és una cosa normal i no li donem importància. Però, aquest recurs de transport va poder marcar l’evolució humana més del que es pensa.

Fa uns quants milions d’anys, el caminar dret, es va poder originar com una adaptació a transportar recursos.

L’equip d’investigadors, dels Estats Units, Regne Unit, Japó i Portugal, va investigar el comportament de ximpanzés de hui en dia que lluitaven per aliment, a fi de comprendre quina situació faria que un mico antropomorf, intentara caminar sobre dues cames. El que descobriren es que els ximpanzés es posen a dues potes quan veuen que un aliment o recurs és escàs. Caminar sobre dues potes els permet transportar més quantitat d’aliment en menys temps.

Amb el temps, els períodes on hi havia molta activitat bípeda podrien haver conduït a canvis anatòmics que serien clau en la selecció natural, allí on la lluita per aliments era intensa.



Noticia original 


Noticies relacionades

El consum de carn va suposar un deslletament abans d’hora 

L’antiquíssim origen de la població vasca


Video relacionat



1 comentari:

  1. Poder transport coses amb les mans...la clau de l'evolució humana?
    Notícia molt interessant Jaume ja que és una notícia feta el dia en que justamen estavem fent la webquest tots els de la classe i crec que aixo, t'haura ajudat a l'hora de fer el resum ja que sas per on va el tema i pots aportar coses noves que no apareixquen a la notícia.
    La veritat es que la notícia en tot moment s'havia de que parlava ja que a classe aixo de caminar drets per a agafar més quantitat de aliment ja ho havia comentat Xavi i ja sabia per a on anven els tirs .
    En definitiva és una notícia molt bona per el que respecte al tema ja que per a nosaltres és de molta actualitat i ens permet afegir algunes cosetes per a explicarnos l'evolució.
    Bona notícia Jaume.

    ResponElimina