dijous, 10 de maig del 2012

El misteri dels indígenes rossos de les illes Salomó




Al Pacífic Sud, el 10% dels natius de les illes Salomó , tenen un aspecte diferent al que coneguem. La pell la tenen molt fosca, però tenenen els cabells rossos brillants, com és més comú a una persona del nord d’Europa.
Fins ara, pensàven que les causes d’aquest misteri eren que, aquest tret era trasmés pels exploradors i comerciants europeus d’uns quants segles enrere. Però una investigació ha pogut resoldre els dubtes: han dit que aixó és causat per una variant genètica única que només afecta a aquest grup de persones i que no té res a vore amb el gen que provoca el pèl ros a Europa. Al món, és poc freqüent el pèl ros natural, per aixó els melanesis, críen que aixó era causat per estar tot el dia al sol o per tindre una bona dieta en peix.
Els interessats de la universitat de Bristol (UK) i de Stanford (EE.UU), van prendre mostres de saliva de un grup de 43 rossos i 44 morenos de melanesis.
Després d’analitzar les mostres, van descubrir que hi havia una senyal molt forta al cromosaoma 9, que representa el 50% de la variación del color dels cabells.
El gen responsable s’anomena  TYRP1, que està relacionat amb la proteïna tirosinasa. Així que, els cabells rossos es van crear de forma independent, sense ningun gen europeu.


Noticia original
Noticies relacionades:
-Indígenes rossos a les illes Salomó
-Indígenes amb pell morena i el pèl ros
Video relacionat:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada