dissabte, 12 de maig del 2012

Mesurava més de 8 metres de llarg, vivia a l'Est d'Àfrica fa més de 2 milions d'anys i era capaç d'empassar a un home d'un mos.


Un cocodril prou gran com per empassar-se un home d'un mos va viure fa entre 2 i 4 milions d'anys a Kenya. El seu aspecte era similar al del seu parent el cocodril del Nil, però molt més massiu, com si hagués pres esteroides, el que el converteix, segons els científics que l'han descobert, en el cocodril més immens de tots els temps. El Crocodylus thorbjarnarsoni, com ha estat batejat, superava els vuit metres de longitud i calen quatre homes per aixecar el seu cap fossilitzat.
«És el cocodril més gran conegut», assegura Christopher Brochu, de la Universitat d'Iowa (EUA). «Va poder haver superat els vuit metres de llarg. En comparació, el major cocodril del Nil registrat tenia 6,4 metres i la majoria són molt més petits».  Alguns d'aquests fòssils van ser trobats en jaciments on havien estat realitzats importants descobriments de fòssils humans. El cocodril «vivia al costat dels nostres avantpassats, i és probable que se'ls mengés», apunta Brochu. Segons l'investigador, encara que els fòssils no contenen evidències que aquestes trobades mortals passessin, els cocodrils solen menjar tot el que puguin empassar, i els humans d'aquesta època feien poc més de 1,20 metres.
«Els cocodrils eren més grans que els actuals i nosaltres érem més petits, de manera que probablement no calia que mosseguessin massa», diu Brochu. L'investigador creu que les trobades entre humans i aquestes bèsties van poder ser habituals, ja que l'home primitiu, com altres animals, havia de buscar aigua als rius i llacs on aquests rèptils estaven a l'aguait.
Brochu creu que el Crocodylus thorbjarnarsoni no està directament relacionat amb el cocodril del Nil d'avui dia. Això suggereix que el cocodril del Nil és una espècie bastant jove i no és un antic «fòssil vivent», com molta gent creu.

Noticia original

Noticies Relacionades
Hallan el cocodrilo primitivo mas grande de la historia
El cocodrilo mas grande de la historia



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada