miércoles, 9 de mayo de 2012

EL RÈGIM DE LA MOTXILLA I LA SONDA.


Una de les preocupacions més grans que tenen les persones, és el seua aspecte físic. Tothom pretén estar flac, i per tal d’aconseguir-ho opten per fer dietes , moltes vegades perjudicials per a la salut.

Un exemple de dieta que està de moda, és la “Ketogenic Enteral” que permet perdre 10kg en 10 dies, la qual subministra 800 calories al dia.

Consisteix en que el pacient du una motxilla que conté l’aliment, aquesta té una bomba que regula la quantitat de nutrients que s’ha de subministrar cada cert temps i d’aqueta surt una  sonda nasogàstrica.

Aquesta dieta es molt estricta i encara que no està considerada com a perjudicial per a la salut, l’Associació Espanyola de Dietistes Nutricionistes (AEDN)  afirma que té efectes negatius per al cos, com: fractures als ossos, gastroenteritis, infeccions, diarrees, deshidratació, etc., amés de ser una dieta prou cara, ja que ronda els 4.000 euros.Video:

1 comentario:

  1. He trobat aquest video http://www.youtube.com/watch?v=eMLz_T0_5Ho sobre com posar la sosa nasogástrica (No se si serà el mateix video que has posat, perque no el puc veure)

    ResponderEliminar