dijous, 10 de maig del 2012

L'Agència Europea de l'Espai perd el contacte amb el seu satèl·lit 'Envisat'


L'Agència Europea de l'Espai (ESA) ha donat per finalitzada la missió d'aquest satèl·lit d'observació de la Terra després d’un mes d’intentar recuperar el seu control o al menys arribar a entendre el perquè de la interrupció. L’Envisat ha arribat a durar el doble del temps previst del seu funcionament a l’espai, encara que es pensava que podría arribar un any més.
Els experts seguiran intentant recuperar la comunicació ja que es segueix vigilant mitjançant imatges preses per altres equips i sistemes de radar.
El problema pogués ser provocat a causa del regulador d'energia que hauria pogut bloquejar la telemetria i la recepció de telecomandaments, també hi cap la possibilitat de que s'hagi activat el mode de seguretat del satèl·lit a causa d'un curtcircuit ja que si hi ha algun problema deixen de funcionar els equips per evitar danys.
De tota manera en informen que els enginyers seguiran un parell de mesos intentant restablir el contacte amb l’Envisat i explorant les possibles causes de la fallada.


Noticia Original 
Noticia Relacionada
Noticia Relacionada

1 comentari:

  1. Crec que deurien de controlar un poc mes la durada dels satel·lits, ja que despres de ser utilitzats es queden en l'exterior produint escombraries a l'espai, properes a la Terra cosa que podria provocar que caigueren sobre el planeta.

    ResponElimina