dijous, 10 de maig del 2012

Nous habitants a la torre del Museu d'Amèrica


La Societat Espanyola d'Ornitologia ha descobert aquest matí perla seva observació a dos dels pollets de falcó pelegrins nascuts a la part alta del Museu d'Amèrica. Tenen 18 dies de vida.

Han baixat des de dalt de la torre per agafar els pollets del niu i donar-los a especialistes perquè procedissin a l'estudi de mida i pes de les cries.

Els falcons pelegrins conformen una espècie amenaçada considerada "vulnerable" a la regió(segons ha apuntat Leal) i solen formar parelles estables que crien un cop l’any mitjançant una única posada d’entre dos i quatre ous.

El falcó pelegrí es distribueix de forma més o menys homogènia per tota la Comunitat de Madrid, tant per la serra de Guadarrama com pels tallats fluvials dels rius Henares, Jarama i Tajo, encara que de forma puntual nidifica dins del nucli urbà de la capital , on actualment hi ha sis parelles i sembla que aquesta població es troba en augment.

El falcó pelegrí és una espècie majoritàriament ornitófaga, l'aliment principal són els coloms, les tórtores i els estornells, pel que la seva presència és fonamental per a l'adequat equilibri dels diferents ecosistemes. Els exemplars cacen amb un atac en picat i poden aconseguir més de 300 quilòmetres per hora, són els més ràpids del món.





NOTICIA ORIGINAL

NOTICIES RELACIONADES:
http://www.europapress.es/madrid/noticia-dos-pollos-halcon-nacidos-torre-museo-america-son-anillados-observacion-20120509145144.html
http://www.diariovasco.com/videos/mas-actualidad/noticias-de-actualidad/1630282447001-espectacular-despliegue-agentes-forestales-para-anillar-crias-halcon.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada