dimarts, 8 de maig del 2012

Nou fàrmac potencial contra la malària


La malaria  és una malaltia causada pel Plasmodium , especialment per cinc espècies de paràsits d'aquest gènere, que són transportades  per mosquits a les persones i que mata més d'un milió de persones  i afecta a més de 200 milions  , sobretot a Àfrica .

Un equip de la Universitat de Yale (New Havenen)  encapçalat per Sidney Altman, ha descobert als laboratoris de  l'  Escoela  de Medicina de la Universidad de Yale  una substància candidata a ser usada com a fàrmac per neutralitzar a algunes bacteris perillosos, a més impedeix el creixement del paludisme .

Aquesta  substanica,  s 'injecta en els glòbuls rotjos  de la sang i actua sobre la màquina molecular  que permet al paràsit  prosperar dins de les cèl • lules.  Van  afegir un fragment de ARN  a aquesta  substància i  aquesta sadhiere a l'ARN missatger produït dins dels glòbuls .

L'estudi prové del descobriment fet per  el professor de inmunobiologia  de la mateixa universitat  , Alfred L. M. Bothwell.


“Este compuesto puede acabar con las cepas que actualmente son resistentes a fármacos como la cloroquina y la pirimetamina", va dir  Altman.


 Abans s'havia comprovat que aquest pot matar soques perilloses de bacteris ia dia de hui s'està investigant la seua eficàcia per combatre infeccions ,  ferides i altres malalties  a la pell.

Noticia original :

Noticies relacionades:

La malaria :

Problemes per a eliminar la malaria:


Video :

2 comentaris:

  1. http://www.youtube.com/watch?v=Sr8IuJFmJks

    ResponElimina
  2. Gran noticia Victor!
    Al primer trimestre jo també vaig fer una noticia sobre la malària, et passe l'enllaç:
    http://elpebrasset.blogspot.com.es/2011/11/un-pas-de-la-primera-vacuna-contra-la_02.html
    Salut!

    ResponElimina