dimecres, 16 de maig del 2012

Les escombraries enterrades per Fenoll a Abanilla és nociva per a la salut.

L'industrial Ángel Fenoll ha enterrat escombraries clandestinament en els horts confrontants a la seva planta d'Abanilla (Múrcia).Cosa que provoca un risc sobre l'equilibri dels sistemes naturals i la salut de les persones.Segons l’informe realitzat per un tècnic ecotoxicólogo de l'Institut de Medicina Legal.
Suposadament es tracta d’un delicte contra el medi ambient. Els veïns de la contorna sostenen que desde fa anys que l’enterrament d’escombreries provoca d’anys sobre la salut.El jutjat va realitzar una serie de d’interrogacions a diversos testimonis, l’industria davant a la seva declaració, va restar importància als abocaments i va assegurar que es tractava de "abonaments".
En l’informe realitzat pel pèrit s’esmena que no es tracta d’un simple abocament i, a més, que es va fer sense adoptar cap mesura preventiva per mitigar els seus efectes en l'entorn.
L'informe destaca l'origen urbà dels residus, amb la gran heterogeneïtat de compostos i el fet que els abocaments s'hagin realitzat sobre sòls sense condicionar i sense un control dels lixiviados o de les emissions atmosfèriques, la qual cosa també provoca l’increment de la toxicita.
L'informe, a més d'incidir en perill potencial de les emissions de gasos (metà i diòxid de carboni) per la la contaminació atmosfèrica, destaca el risc per als cultius de la zona i la pol·lució de les aigües subterrànies.

Noticia original:

Noticia relacionada:

Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada