martes, 8 de mayo de 2012

Agriarctos beatrix

Han descobert, uns fòssils  d’una espècie molt pareguda a l’ós panda, anomenada “Agriarctos beatrix”. Els fòssils els han descobert a Espanya, exactament a la província de Saragossa.

Els descobridors son uns científics valencians què diuen que aquest animal hauria viscut farà uns 11 milions d’anys. No era molt gran i pesava al voltant d’uns 60kg (més menut a comparació d’un ós panda d’avui en dia).


Possiblement aquest ós tindria la pell negra amb algunes taques blanques per tot el cos. Els científics, també han volgut aclarar que aquest ós seguia el patró normal dels óssos, a diferència dels óssos pandes d’avui què pareix que tinguen la pell blanca i taques negres molt petites.

Solament han trobat restes de dents i algun òs d’aquest animal per això de momento no saben molta quantitat d’informació sobre aquest animal.

Vivia als boscos, on allí s’alimentava i descansava, es a dir, feia una vida molt més sedentària que la què fan avui en dia els seus parents. Es defensava amb les seves urpes o bé, fugint i enfilant-se als arbres per evitar ser caçat.

Aquest ós menjava com el “oso malayo”, tenia la seva mateixa dieta. La seva alimentació es basa en invertebrats: termites, abelles, entre altres. Complementava la seva dieta amb fruites de tot tipus. També menjava aus, mamífers i rèptils els quals matava o els obtenia en forma de carronya.

Per últim, els científics encara no saben al 100% les causes de la seva extinción, però tot apunta a un canvi en el seu hàbitat. (boscos més grans i oberts, sequeres, animals més forts que aquest ós…). Són moltes les possibilitats qu barallen els científics.

Notícia Original:


Notícies Relacionades:

Els dos óssos per primera vegada junts

La Reina amb els óssos panda


Vídeo:
No hay comentarios:

Publicar un comentario