dijous, 10 de maig del 2012

PERILL: GASOS MORTÍFERS!

El científic matemàtic Dave Wilkinson i els seus companys de la Universitat John Moores de Liverpool (Regne Unit) han analitzat la producció de metà per part de diferents animals moderns i han crear una equació matemàtica que prediu quant metà produiria un animal coneixent la seua grandària.

Segons açò, els dinosaures sauròpodes podrien haver produït suficient gas metà amb efecte d'hivernacle amb els seus “pets” per augmentar la temperatura del planeta fa milions d'anys, degut a que, com les vaques, comptaven en els seus aparells digestius amb microbis productors de metà que els ajudaven a digerir les plantes de les quals s'alimentaven.

Els sauròpodes, que podien arribar a pesar 130.000 quilograms i a tenir una longitud de quasi 60 metres, eren dinosaures herbívors que habitaven el planeta fa 150 milions d'anys. Amb aquestes dades,s'estima que l'emissió de metà per part dels sauròpodes podria haver arribat fins a 520 milions de tones per any.
Aquests enormes rèptils produïen més metà que totes les fonts naturals actuals i artificials juntes.

Noticia original

Relacionats:
- Article a la pàgina web del diari ABC
- Informe a la web PeriodistaDigital

Video:

1 comentari:

  1. Un tema interesant i extrany al mateix temps, ben explicat, amb els hiperenllaços i un video entretingut, sols dirte que al meu pareixer l'última linea esta masa separada de la resta del text. Així i tot molt bé

    ResponElimina