dilluns, 7 de maig del 2012

Nou supercontinent: Amasia


La forta atracció fins al pol nord provocarà la unió d’Amèrica i Asia, formant així un nou continent, al que científics estadounidenses han batejat amb el nom d’Amasia, que creuen que serà el pròxim supercontinent de la història.

Segons els càlculs, Amasia es formarà dins d’entre 50 i 200 milions d’anys, com diu una investigació en la revista britànica “Nature”.

Ambdós continents s’uniran pel pol nord, cosa que permetrà creuar d’Alaska a Siberia i viceversa, segons experts de Yale. Amèrica permaneixerà situada sobre l’anell de foc del Pacífic, però la seva orografia cambiarà, ja que l’atracció fins al pol fusionarà Amèrica del Sud amb el Nord.Aquest desplaçament farà que desapareixin l’oceà Àrtic i el mar del Carib.

Després de 350 milions d’anys des de l’últim supercontinent, Pangea, hi ha teories que situen el centre d’Amasia en Àfrica, mentre que hi ha d’altres que el situen entre les illes Fiji, Hawai i Samoa.



Noticia original 


Noticies relacionades

Descobreixen que els volcans llancen dos tipus d’aigua 


Els meteorits podrien ser la clau de l’origen de la vida en la Terra


Vídeo relacionat

1 comentari:

  1. Que notícia més interessant! Quan meu vas contar no m'ho vaig creure, però pareix que si. Un nou i gegant continet... El que em pareix extrany és que els americans estiguen conformes amb eixe nom: "Amasia", més crec que acabarà sent "Amerisia" o algo així. Molt bona notícia! Et dixe ací un video relacionat: http://www.youtube.com/watch?v=jCn9Oe2KbK0

    ResponElimina