dimecres, 30 de maig del 2012

La primera teràpia per allargar la vida ha sigut un èxit




La teràpia contra l’envelliment ha conclòs allargant-li la vida a uns ratolins, un 24%. Aquesta, és una nova teràpia que evita envellir durant un temps i s’aplica a animals adults i només una vegada. En el Centre de Biotecnologia Animal i Teràpia Genètica de la UAB, van tractar uns ratolins d’1 any d’edat i altres de dos anys i en els dos va tindre un efecte rejovenidor. Els primers, van viure un 24 % més, i els altres, un 13%.  La teràpia, consisteix en aconseguir que les cèl•lules expressen telomerasa. En general aquesta terapia consisteix en millorar la saut i en atrassar l’envelliment i  l’aparició d’enfermetats relacionades amb l’edat, com per exemple l’Alzheimer.  Segons els investigadors,  el treball demostra que utilitzant aquesta teràpia amb telomerasa, no té perquè augmentar les possibilitats de tindre càncer.
Els  telòmers, proteigeixen els extrems dels cromosomes de forma llimitada, perquè amb les divisions cel•lulars, aquests s’acurten. El que fa la telomerasa és frenar aquesta retallada dels telòmers i inclús reconstruir-los. Aquest gen, només es troba en les cèl•lules antes de nàixer, les cèl•lules mare i les cancerígenes. Per aixó, el càncer ha sigut un obstacle per a investigar  l’antienvelliment en telomerasa.  No obstant, els ratolins de l’assaig no han patit ningún problema.
De moment, en humans no es podria tratar, exepte per a tratar enfermetats relacionades amb els teixits telòmers, com alguns cassos de fibrosi pulmunar.


Noticia original
Noticies relacionades:
-Primera teràpia que allarga la vida
-Desarrollada una teràpia per a prollongar la vida
Vídeo relacionat:


3 comentaris:

  1. Que interessant em pareix aquesta noticia! Pense que es un gran avanç aquesta nova teràpia i més si pot atrassar l'aparició d'enfermetats com el càncer, però al mateix temps, pense que, no ho veig del tot acceptable això de que una persona utilitze aquest nou descobriment per aguantar uns anys més amb els peus a terra.

    ResponElimina
  2. Aquesta noticia m'ha paregut molt interessant ja que mitjançant aquests nous experiments podrien retrocedir l'envelliment de les persones.Per tant viure uns anys més i tal vegada amb una millor qualitat de vida. Ja que aquesta nova investigació si continua endavant i arriba a les persones podria fins i tot endarrerir l'aparició d'Alzheimer. Aquesta seria un gran avanç en la història.

    ResponElimina