dimecres, 23 de maig del 2012

La capacitat de moure objectes amb la ment deixa de ser ciència ficció


Amb el pensament, dos tetraplègics han sigut capaços d’agafar objectes mitjançant un robot mecànic. Un equip internacional d’investigadors ha aconseguit una interfície de sistemes neuronals, que tradueix l’activitat del cervell en senyals per a controlar el robot.

Els científics opinen que açò es podria convertir en una ferramenta útil per a tornar la mobilitat a persones amb paràlisi. El sistema s’ha provat amb dos pacients amb tetraplegia.

Els dos voluntaris van usar el robot a través del seu cervell en un espai de tres dimensions. Segons els científics, l’èxit d’aquesta prova va ser superior a l’esperat. El resultat es publicà a la revista Nature.



Noticia original


Noticies relacionades

-Descobreixen un mecanisme de dolor cerebral relacionat amb el consum crònic d’alcohol 


-Robot capaç de residir dintre del cos humà i exercir de sentinella de la salut



Video relacionat

3 comentaris:

  1. Aquesta notícia m'encanta. Sé que hi han persones que no han tingut la sort de nàixer com una persona normal, i em pareix molt bé que facen coses aixina. D'aquesta manera, pot ser que es puguen sentir independents per dir-ho d'alguna manera. Jo pense, que gràcies a aquestes persones, nosaltres, a l'estar bé es valorem més.

    ResponElimina
  2. Enhorabona Jaume!
    Una notícia molt interesant perquè com be ha dit la meua companyera Esperanza , hi ha persones amb discapacitat que paralitzen tot el cos no poden moure res i aquesta notícia ens informa de que ja hi ha un aparell que transmet les activitats del cervell a un robot i aconseguir fer el que estan pensant .
    És un invent que de segur que es l'inici d'estudis próxims per a facilitar la vida a aquestes persones.
    Jaume enhorabona per la notícia però jo de tu hagera posat el perquè de un invent així o algo paregut ,peo generalment ...ENHORABONA!

    ResponElimina
  3. Sent haver descobert esta notícia després de dos comentaris de dos companys, però, m'ha paregut molt interessant i voldria comentar-la, sense fer-me massa repetitiu respecte d'ells.
    La noticia està molt ben escollida, i ben resumida,si be crec que s'ha quedat un poc curta de més. El video és molt interessant, també.
    Per una part, sempre fa pena vore persones discapacitades, la majoria dels somnis de les quals, mai podran complir. Però, també alegra els fet de veure com la ment humana maquina estratègies per tal de burlar els defectes de la natura. Un altre portent de la tecnologia que cada vegada ens sorpren més i a la vegada ens acostuma a aquest tipus de descobriments espectaculars.
    Només em queda ja, felicitar-te per la notícia.

    ResponElimina