dimarts, 8 de maig del 2012

Gos...Fluorescent?

   S’ha aconseguit clonar el primer gos de la historia, gràcies al científic sud-coreà Byeong-Chun Lee i al seu equip de la UniversitatNacional de SeülPerò, es que aquest venia amb una sorpreseta, tant ella, una femella anomenada “Ruppy” (que vol dir “cadell de color robí”, degut al seu color fluorescent), com els seus quatre germans. Són capaços de produir una proteína fluorescent que brilla amb un intens color roig si li apliquem llum ultraviolada.
   Açò s’ha aconseguit per mitjà de la clonació de unes cèl·lules de teixit connectiu, els fibroblasts que provenen d’unes anemones marines que són capaces de produir un gen fluorescent de color roig. Van infectar els nuclis de fibroblasts d'un gos amb un virus en el qual prèviament havia posat el gen fluorescent. Llavors van transferir aquests nuclis cel·lulars a un òvul pertanyent a un altre gos. Després d'una setmana de divisions cel·lulars, els investigadors van implantar l'embrió clonat a una gossa.

   Es va començar amb 344 embrions implantats en vint gosses, el que va donar lloc a cinc cadells vius que podran tindre les seves pròpies cries fluorescents. Segons alguns experts, aquest experiment podría servir per a la fabricació de gossos clonats que ajuden a la cura de malalties humanes. "Crec que aquests gossos seran excel·lents models per realitzar les nostres investigacions", afirma un dels membres de l'equip.

   No obstant això, altres investigadors estan menys convençuts que es puguen estendre aquesta classe de treballs, degut a la baixa eficiència del procés de clonació (només el 1,7% dels embrions).

   Segurament, el problema siga que no estem tinguent en compte les reaccions negatives que poden provocar aquesta classe d'experiments a un animal que es coneix com "el millor amic de l'home".

Noticia original

Relacionats:
- Informe a la web FayerWayer

 Video:

2 comentaris:

  1. Aquesta noticia m'ha paregut molt interesant.
    Es increíble el que poden arribar a fer amb clonació de cel·lules.
    He escollit aquesta notìcia perque per una banda es extraordinari el que han fet si serveix per a curar malalties, però per altra banda, aquets gosos no sabem si van a teniar efectes negatius.
    Per tant jo crec que aquet procés no deurien d'invertirlo als gossos.

    ResponElimina
  2. Em pareix molt interesant, ja que vaig fer una noticia relacionada fa un temps sobre els gats fluorescents, es un tema bastant curiós i interesant, así et deixe la meva noticia.
    http://elpebrasset.blogspot.com.es/2011/12/gatos-modificados-geneticamente-que.html

    ResponElimina