diumenge, 20 de maig del 2012

Efectes de la contaminació acústica



Uns investigacions mostren que les aus i altres animals alteren la seva conducta en resposta al soroll generat pels homens, com el soroll d'un trànsit dens de vehicles, o el de la maquinària industrial.


Però el soroll de la civilització humana no només afecta els animals. Bastants animals també són pol·linitzadors, mengen o dispersen llavors. Aleshores el soroll humà pot tenir efectes indirectes sobre els vegetals de vida llarga com els arbres, i en un nou estudi s'ha comprovat aquest fenomen. Com no es poden desplaçar, molts vegetals depenen d'aus i altres animals perquè el pol·len pase d'una flor a una altra, o per a la dispersió de les seves llavors.


Les conseqüències podrien durar dècades, fins i tot després d'haver desaparegut la font de soroll.


Noticia original


Noticies relacionades
Video

1 comentari:

  1. Aquesta noticia m`ha semblat interesant perquè hui en dia per qualsevol lloc hi ha contaminació acústica i això pot afectar com diu la noticia a les aus afectant el seu metabolisme e inclús a alguns vegetals com els arbres, però també ens pot afectar a nosaltres els humans en les nostres condicions de vida, ens poden alterar i canviar el nostre estat de ànim, per tant hi ha que controlar aquests sorolls perquè son important per a la nostra salut per això hi ha unes lleis que el controlen.

    ResponElimina