dilluns, 14 de maig del 2012

El cervell a través dels temps:

Ignacio Morgano, va ser un coordinador de la col•lecció de neurociència de l’editorial Ariel i el autors dels assaigs emocionals i d’intel•ligencia. Com nosaltres podem saber el món, és una exploració de la ment i dels sentits. Va ser Guanyador de nombrosos premis de divulgació científica, ha realitzat estudis i treballs de recerca a les universitats del Rhur (Alemanya) i d'Oxford (Regne Unit).

Segons Ignacio Morgado, catedràtic de Psicobiologia , el cervell és com un bon equip de futbol, en el qual cada jugador equival a un dels circuits neuronals que processa un aspecte determinat de la informació. Si tots els jugadors estan acoblats, l'equip funciona com una unitat i es genera l'estat conscient .



Hi ha hagut molts errors en la Història sobre la funció del cervell humà?
Si. Els egipcis extreien el cervell pel nas dels cadàvers que embalsamaven perquè el consideraven un òrgan superflu i fins Aristòtil va trobar motius per ubicar els processos mentals erròniament al cor. Fins i tot el filòsof racionalista francès René Descartes, entrat ja el segle XVII, creia que la ment (o ànima) era una cosa aliena al cos.

Quin ha estat el motiu perquè s'hagi atrevit vostè a aprofundir en el misteriós cervell humà?Perquè em sembla que no hi ha cap assaig valent sobre aquests temes. M'he embarcat en escriure un llibre divulgatiu que sigui vàlid, tant per als meus alumnes de laUniversitat com per al gran públic interessat en aquest assumpte.

Noticia :
http://noticias.terra.es/2012/ciencia-y-tecnologia/0514/actualidad/todos-los-secretos-del-cerebro.aspx

Noticies Relacionades:
http://comradioblocs.com/eureka/2012/03/31/ignacio-morgado-som-el-nostre-cervell-i-la-ment-que-ell-crea/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada