diumenge, 10 d’abril del 2011

Un anticicló dispara la pol·lució Barcelona


L'anticicló situat aquestos dies sobre la península a fet que a Barcelona es dispare la quantitat de pol·lució emesa normalment per les estacions i les zones de trafic,tot i haver limitat la velocitat d'accés a la ciutat.

No estan pensen-se mesures,sols esperen que la situació canvie i que faça aire per a que disperse ràpidament els contaminats.

El màxim de diòxid de carboni(NO2) que es pot emetre es de 40 micrograms,ja que un excés pot produir problemes cardiorrespiratoris , però a Ciutadella se'n registraren 96 micrograms i en el passat anticicló 79.

Potser la situació de calma que provoca l'anticicló pare segons la Generalitat però es ben cert que a Barcelona s'està superant els nivells que marca la llei.




Video


1 comentari:

  1. Hui en dia el transport sa convertit en una cosa indispensable per a la nostra vida. Tots els dies l'utilitzem. D'aquesta manera contribuïm a l'augment de les emissions dels gasos d'efecte hivernacle. Açò es nota sobre tot a les grans ciutats, i tal i com dius a la noticia les situacions d'estabilitat augmenten la contaminació. Davant d'açò hem de pendre mesures i no dependre de les condicions atmosfèriques, com per exemple apostar pels biocarburants, fomentar més el transport públic i concenciar a la població del gran problema.
    No podem esperar que les condicions d'estabilitat canvien a inestables per dispersar la contaminació, ja que en moltes ciutats la quantitat de partícules contaminants en l'aire supera els valors màxims establerts.
    Jo he redactat una noticia que està relacionada amb aquesta. Parla sobre els biocarburants una bona opció per a intentar reduir les emissions de co2 a l'atmosfera, sobre tot a les grans ciutats.

    ResponElimina