dimarts, 19 d’abril del 2011

Quasi negres, irregulars i a vegades ulcerats, senyal d'alerta:

Les pigues es poden classificar en lesions pigmentades benignes i lesions pigmentades malignes que és el grup més agressiu de la pell.

Els especialistes afirmen que s'ha d'acudir al metge quan existisca un piga molt fosca, quasi negra, que siga irregular i sobretot que canvie de color. Una especialista va comentar que el melanoma maligne és un tipus de càncer de pell fàcilment reconegut pel dermatòleg entrenat i és curable quan és diagnosticat en les seues etapes d'inici. A més va emfatitzar que quan un piga està canviant a melanoma avisa. I açò es pot aconseguir a través d'una inspecció anomenada ABCD(segons la asimetria, el color i el diàmetre…).Una especialista afirma que existix a Mèxic una nova tècnica(dermatoscopía digital) que permet el control i seguiment de les pigues a través del temps i comparar el seu canvi.Les pigues o ‘nevos' són lesions pigmentades melanocítiques, que es poden localitzar en qualsevol part del cos.

Poden ser planes, elevades, amb pèl o sense, de superfície llisa o berrugosa.Estos es desenvolupen per una tendència familiar, exposició intensa a radiació ultravioleta, predisposició sobretot en pell, cabells i ulls clars, en persones que fàcilment es cremen i no es bronzegen.

Notícia original

Notícies relacionades:

  1. univesomedico.com
  2. familydoctor.org
  3. cuidartupiel.com
  4. facilismo.com
  5. nih.gov
  6. childrenscentralcal.org
  7. aedv.es
  8. esmas.com
  9. prevencion.com
  10. tratamientoycura.com

Vídeos relacionats:













Dermatoscopía:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada