sábado, 30 de abril de 2011

Influències al clima de l'hemisferi Sud


L'aprimament de la capa d'ozó sobre d'Antàrtida ja afecta a tota la circulació atmosfèrica de l'hemisferi Sud. S'ha demostrat que el forat a augmentat les precipitacions en les zones subtropicals i aleshores s'hauria de començar a tenir molt en compte per a les polítiques de mitigació del canvi climàtic.

A la dècada dels 80 es va descobrir el forat de la capa d'ozó,la qual se situa a l'estratosfera, i arribaren a la conclusió de que es produïa degut a un excés de clorofluorocarburs(CFCs) i per tant foren prohibits, ja que l'aprimament era excessiu.

Actualmente pareix que la situació a millorat, però després dels resultats obtinguts potser el problema és més greu i s'han de prendre mesures tal i com estan intentant un grup de científics canadencs i nord-americans.Video1 comentario:

  1. Aquest anotícia m'ha paregut molt interesant ja que ens diuen que aquesta aprimació de la capa d'ozó sols afecta a l'Antàrtida i al seu desgel, però vista aquesta notícia, hi ha q començar a preocupar-se i prendre mesures que s'adopten a tots els països, no com fins ara, que no tots han reduit les seues emisions tot el que deurien. Ací et deixe un link interesant que espere que t'ajude a ampliar la teua informació. http://www.tecnozono.com/capa_de_ozono.htm

    ResponderEliminar