dijous, 28 d’abril del 2011

meduses nomura

En la cuina China s’utilitza la medusa  com a un ingredient, i per la invasió de meduses gegants procedents de la costa China, pot ser també s’utilitzen com a ingredient en Japó, no es per una moda gastronòmica sinó per a traure-li profit a aquesta invasió.
Aquestes meduses anomenades nomura que miden dos metres i  poden  pesar fins a 220 kg son un terror per als bussejadors i pescadors,  ja que trenquen les reds i maten a molts peixos amb el veneno dels tentacles, el govern  ha promocionat el consum d’aquestos animals per a veure si es soluciona el problema.
No saben per que aquestes meduses estan en China si es creen en el mar Amarillo al sur de Japó.  La teoria científica creu que la pol·lució en la costa China ha creat un àmbit perfecte per a  que es creen meduses.
Aquest problema es mes greu en el riu Yangtzé  perquè les pluges i les inundacions empitjoraren el problema, crea’n fortes corrents en el riu, espenta’n les meduses, tardaran al voltant de dos mesos en arribar al mar de Japó
Fins al 2002 les meduses arribaven ocasionalment , pero es calcula que en 2005 arribaran unes 500 meduses en fase de creiximent crusan al mar Amarillo per aribar dins a Japó. Eixe any va ser molt dur per als pescadors van pedrer el 80% dels ingresos.
El ministerio de Pesca ha iniciat una investigació en les nomura, s’han dissenyat reds amb pantalles que deixen pasar al peix però a animals mes grans no. S’ha creat un llibre de receptes, galetes amb sabor a medusa

Noticia original

noticies relacionades
picadures mortals
meduses tigre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada