dimarts, 26 d’abril del 2011

El càncer de còlon

El càncer de còlon és molt comú, mortal i pot aparèixer a qualsevol persona per això és molt important saber detectar-ho a temps. Alguns dels efectes que pot produir aquest càncer són: diarrea, restrenyiment, sang en la femta, dolor abdominal, cansament, pèrdua d'apetit i pes. Com aquest càncer té una llarga evolució es manifesta més comunament en persones majors de 40 anys. Hi ha casos que es presenta en persones menors d'aquesta edat però són molt rars. Per això si una persona presenta alguna de les característiques abans aquestes i és major de 40 anys ha de fer-se un examen de colonoscòpia ja que el càncer es localitza en la part intermèdia de l'intestí gruixut. El càncer de còlon comença amb la formació d'un pòlip de caràcter benigne. La zona del còlon i el recte són les que emmagatzemen la femta abans de la seva expulsió a través de l'anus. Per tal motiu acumulen substàncies de deixalla, la qual cosa ho converteix en una zona exposada a l'aparició de càncers.
Algunes de les causes d'aparició d'aquest càncer són: l'edat, la dieta ( si l'alimentació és pobra en fibres i rica en greixos ), disposició genètica, l'herència familiar o l'addicció al tabac.
El que podem fer per prevenir càncer és no abusar d'alcohol, tabac, evitar sobrepès, fer exercici físic diari i tenir una sana dieta.
El càncer de còlon no sempre és mortal sempre que es detecta a temps. Alguns naturistes recomanen coca per prevenir aquest tipus de càncer.

Noticia original

Noticies relacionades:
Càncer de còlon
Informació detallada sobre el càncer
Possible tractament

Videos relacionats

Polips en el còlon





Càncer de còlon

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada