dimarts, 26 d’abril del 2011

El cafè redueix el risc d’ictus en les dones fins un 25%

Beure més d’una tassa de cafè al dia s’associa amb entre un 22 i un 25 per cent menys de risc d’ictus en comparació amb qui pren menys.

El consum baix o l’absència de consum s’associava amb un major risc d’ictus en un estudi de 34.670 dones entre 49 i 83 anys que foren seguides durant una mitjana de 10,4 anys. Els investigadors senyalen que encara que es massa prompte per a canviar els hàbits dels bevedors de cafè.

Els grups de dones que deien beure entre una i dos tasses diàries, tres o quatre o més de cinc tasses mostraven beneficis similars en comparació amb qui prenien menys d’una tassa diària al dia. Estes diferències es mantingueren amb independència del tabaquisme, l’índex de massa corporal, els antecedents de diabetis, hipertensió o consum d’alcohol, el que suggereix que els efectes del cafè no estan influïts pels factors de risc cardiovasculars coneguts.

El consum de cafè s’associava amb un menor risc d’ictus total, infart cerebral i hemorràgia subaracnoidea. Els números petits d’hemorràgia intracraneal podrien donar-se per la carència d’associació amb eixe subtip d’ictus. En general, l’infart cerebral se associa en major mesura amb els factors dietètics.

Les possibles vies per les que el consum de cafè podrien reduir el risc d’ictus inclouen el debilitament subclínic de la inflamació, la reducció del estrés oxidatiu i la millora en la sensibilitat a la insulina.


Notícia Original

Notícia Relacionada



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada