dissabte, 23 d’abril del 2011

Un 25% d'infectats pel VIH no ho saben

A l'Estat espanyol hi ha aproximadament 35.000 persones amb sida que no reben els tractaments d'ajuda per por al rebuig social. El secretari del Pla Nacional sobre el sida, Tomàs Hernández, considera com a preocupació pricipal el retard del diagnòstic d'aquesta malaltia de transmissió sexual.

Remarca que en els pròxims anys es produirà un augment de casos de contagi de VIH ja que les relacions entre persones del mateix sexe ha augmentat en els últims anys. Malgrat açò, la via heterosexual és la principal entre els nous casos de contagi. Per aques motiu diu: "la importància de mantindre un esforç sostingut en l'àmbit de la prevenció, la educació i la promoció d'hàbitos sexuals".

Aquesta informació s'ha obtés a partir de les dades exposades en la roda de prempsa del passat 19 d'abril. El telèfon d'informació sobre VIH: 900-111-000 ha rebut 115.822 trucades en cinc anys. Entre les quals, Madrid, Barna i València són les ciutats que més l'han utilizat. Les preguntes es poden agrupar en dos temes: per una banda, quines són les vies de contagi (40%) i per una altra banda, informació sobre les proves de diagnòstic.

Per últim, afegir que aquestes proves es poden realitzar en l'hospital públic en centres de ETS I ONG. Però en llocs com el País Basc i Catalunya es pot comprar a la farmàcia "proves ràpides" el resultat del qual s'obté a mitja hora.

Altres notícies relacionades:

Vies de contagi de VIH

MTS, Malalties de transmissió sexual

Classificació de MTS

Proposta del Regne Unit, píndola anti-VIH


Vídeo relacionat:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada