dimecres, 27 d’abril del 2011

Nou projecte per a reduir les emissions de carboni


La UE preveu crear 1,5 milions d’ocupacions amb el seu Full de Ruta per a una economia baixa en carboni, un projecte integral amb mesures que afectaran a totes les seues polítiques amb l’objectiu de reduir les emissions entre el 85 i el 90% en 2050.
Així s’ha explicat durant la presentació a Madrid del anomenat "Full de Ruta", amb el qual s’estima que la transició cap a una economia baixa en carboni requerirà una inversió de 270 bilions d’euros durant els pròxims quatre anys, l’equivalent al 1,5% del PIB de la UE.
Aquesta partida addicional ens durà de tornada als nivells d’inversió anteriors a la crisi, i estimularà el creixement econòmic en el sector de les manufactures i dels servicis ambientals.
Tanmateix, la inversió que requereix el canvi de model econòmic i energètic en Europa per a complir els objectius de reducció d’emissions marcades (20% per a 2020, 40% per a 2030 i 60% per a 2040, respecte als nivells de 1990), suposarà també un enorme estalvi en importacions de gas i petroli, que el document de la Comissió xifra entre 175 i 320 bilions anuals sols per l’estalvi en la factura del petroli.
Altre dels grans estalvis que portarà el "Full de Ruta" europeu per a reduir les emissions de C02 afectarà a la despesa sanitària i a les partides destinades al control de la contaminació.
La Comissió europea estima que en 2050 podria estalviar 88 bilions d’euros a l’any en aquestes dos matèries, mentre que la transició a tecnologies netes i els cotxes elèctrics reduiran dràsticament la contaminació del aire i hauran menys persones que sofriran malalties provocades per elles, sobretot respiratòries, i menys despeses en control de la contaminació.
El Full de Ruta marcarà, a partir d’ara, les pautes en el disseny de les polítiques europees, fundamentalment aquelles que tinguen que veure amb l’energia, la indústria, el transport, l’edificació i l’agricultura.

Notícia Original

Notícia Relacionada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada