dilluns, 11 d’abril del 2011

Productes ecològics i agricultura ecològica

Els productes ecològics, també anomenats biològics, són aquells productes naturals que s'han obtingut sense la utilització de productes químics, per tant estan lliures de residus tòxics provinents d'additius i conservants, de pesticides, fertilitzants sintètics, etc. Aquests són utilitzats sobre tot en l'agricultura tradicional.

A diferencia d'aquesta, l'agricultura ecològica utilitza fertilitzants naturals i no utilitza pesticides. A més a més, en l'agricultura ecològica no té cabuda el cultiu d'OGM, ja que l'agricultura amb organismes genèticament modificats no preserva la biodiversitat, doncs dona lloc a la uniformitat genètica i per tant a la pèrdua de varietats de cultiu.

L'agricultura ecològica és sostenible amb el medi ambient per un fum de raons: fomenta la biodiversitat, fertilitza la terra frenant així la desertificació, no altera els cicles dels cultius, no contamina els aqüífers... També, al no contindre residus tòxics produeix menys CO2 que l'agricultura convencional i no genera residus contaminants.

En conclusió, l'objectiu de l'agricultura ecològica és la preservació i protecció del medi ambient així com també de la nostra salut.

NOTICIA ORIGINAL

Altra notícia relacionada

Les 13 raons contra els OGM

VÍDEO



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada