lunes, 11 de abril de 2011

L'alcohol pot arribar a produir càncer


Segons un estudi de l'Institut Alemany de Nutrició Humana (DIFE) el 9,6 % dels hòmens i el 3 % de les dones patixen càncer a Europa Occidental.

Un estudi realitzat, a mitjan dels anys 90, a home i dones d'Europa amb edats compreses entre 35 i 70 anys, de la qual els investigadors van concloure que els casos de càncer d'esòfag i intestí, són causats per l'elevada ingesta d'alcohol de la quantitat diària recomanada (dos gots de vi o dos cerveses en home i la mitat en dones).

L'Agència Internacional del Càncer (IARC) afirma que hi ha una relació entre el consum d'alcohol i el desenrotllament de càncer de fetge, mama, còlon, intestí, i la part digestiva superior (boca, gola i esòfag).

L'Institut Americà d'Investigació del Càncer (AICR) i el Fons Internacional del Càncer van assenyalar que alguns dels càncers més comuns es podria previndre's amb: una dieta equilibrada, reducció del consum d'alcohol, i realitzant exercici moderat i periòdic.
Notícia original

Notícies relacionades:
Amics íntims
Mort de càncer pancreatic per l'alcohol
un de cada deu homes amb càncer per culpa de l'alcohol

Videos:


1 comentario:

  1. Aquesta noticia m'ha cridat molt l'atenció ja que sabia que l'alcohol és dolent per a la salut, però no coneixia de la possibilitat de patir càncer per aquesta causa. Pareix ser que esta demostrat per estudis realitzats amb anterioritat i per tant, estem davant d'un perillós aliat.
    Alguns enllaços relacionats: http://www.elpais.com/articulo/sociedad/canceres/hombres/Europa/debe/consumo/excesivo/alcohol/estudio/elpepusocsal/20110408elpepusoc_1/Tes
    http://www.elpais.com/articulo/sociedad/canceres/hombres/Europa/debe/consumo/excesivo/alcohol/estudio/elpepusocsal/20110408elpepusoc_1/Tes

    ResponderEliminar