dimecres, 27 d’abril del 2011

La UE, molt favorable a realitzar probes d’estrès a les centrals nuclears

Els ministres de Medi Ambient de la UE han acollit de manera molt favorable la proposta de sotmetre a totes les centrals nuclears europees a proves de resistència per a avaluar la seua seguritat davant catàstrofes com la del Japó.

Però així i tot, no s’ha valorat el impacte de la crisi nuclear japonesa en les polítiques energètiques dels Estats membres i en el debat sobre la conveniència o no d’allargar la vida de les centrals.

A més s’ha recalcat que els llindars de seguretat en Europa són molt alts i que els riscs i les causes de l’alarma al Japó estan molt lluny de la situació en la Unió Europea.

La UE ha activat el seu mecanisme de protecció civil per a gestionar la possible ajuda a les autoritats nipones que, de moment, no han fet us d’esta oferta. Les necessitats més urgents estan lligades a sistemes de depuració d’aigua i altres servicis bàsics.

A més es reuniren a Brussel·les experts, autoritats i industria per a examinar l’evolució de la situació al Japó i reflexionar sobre la seguretat nuclear en la UE.

Per altra part, en un comunicat enviat pels socialistes europeus es defén eliminar progressivament l’energia fòssil i nuclear per avançar cap a les energies renovables, al temps que es lamenta que la UE fa poc per transformar la producció energètica.

A més, s’ha recordat que els Estats membres tenen de termini fins l’estiu per a introduir en les seues respectives legislacions nacionals la directiva comunitària sobre seguretat nuclear.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada