dimecres, 27 d’abril del 2011

La NASA adverteix que els Pols es desfan més ràpid del previst

Les capes de gel de Grenlàndia i la Antàrtida estan perdent la seua massa a un ritme més accelerat de les prediccions fetes fins ara que repercutirà en la pujada del nivell del mar mundial.
Les capes de gel s’estan desfent més ràpid que les glaceres de les muntanyes i seran el principal factor que contribuïsca a una pujada global del nivell del mar, molt abans del previst.

Com exemple, en 2006 els pols perderen una massa de 475 giga tones al any, una quantitat suficient per a elevar el nivell global del mar en una mitjana de 1,3 mil·límetres al any front a les 402 giga tones que perderen de mitjana les glaceres de la muntanya.

LA NASA ha analitzat dades dels seus satèl·lits entre 1992 i 2009 i ha descobert que cada any durant el curs del estudi, les capes de gel dels casquets polars perderen 36,3 giga tones més que l’any anterior.

Les capes de gel seran la principal causa del augment del nivell del mar en el futur, ja que posseeixen una massa de gel molt major que les glaceres de muntanya. Però aquesta major contribució de les capes de gel ja està succeint.

Les medicions realitzades indiquen que si continuen las tendències actuals, és probable que l’augment del nivell del mar siga significativament major que els nivells projectats pel Grup Intergovernamental d’Experts sobre el Canvi Climàtic en 2007.


Notícia Original


Notícia Relacionada


1 comentari:

  1. Aquesta notícia feta per reme m'ha impactat,ja que de vegades seguixc un poc aquest mon del canvi climatic,en aquest cas el canvi climàtic afecta al desgel,el que provoca una pujada del nivell del mar molt important,farà uns mesos en canal 9 treien unes imatges on simulaven la pujada del mal a València i desapareixia tota la costa i el port,i la veritat que es sorprenent,la mala notícia es que aquest desgel no es pot parar i com bé reflexa la notícia,cada any augmenta,de moment,sols es pot veure el que passa.
    He estat mirant algun video que em pareix interesant:http://www.youtube.com/watch?v=gx27_-sQmNo

    ResponElimina